Hogyan találtam meg a számomra tökéletesen ideális hűtőt?

A hűtő mindenki számára egy központi háztartási eszköz, nem hallottam még olyan emberről, aki nem használta volna (természetesen, hogyha erre van lehetősége az ország gazdasági helyzetében). Lényeg a lényeg, nemrég én is hűtőszekrény vásárlása elé kerültem, és nehéz volt a döntés. Mikor legutóbb választanom kellett, még a szüleim segítségét élvezhettem, és jópár éve volt az már, nem is volt ekkora a versenyhelyzet, mint most. Őszintén szólva, szerintem az átlagember már nehezen ismeri ki magát a sok funkcióban, opcióban, ilyen-olyan okos meg smart lehetőségekben. Talán csak én vagyok maradi, ki tudja, pedig nem tartom magam öregnek, egyszerűen csak a világ fejlődik egy kicsit túl gyorsan, nehéz tartani a lépést egyik napról a másikra. Na de térjünk is vissza az eredeti témához, hogy beszélhessünk arról: hogyan is választhat ki egy hűtőt egy olyan technikai analfabéta mint én. Egyrészt, egy humoros kis írásként is lehet olvasni a szenvedésemet, másrészt pedig hátha a segítségére lehetek a hozzám hasonló kicsit tudatlan korosztálynak.

A hűtőválasztás lépései

Na azért annyira technikai analfabéta nem vagyok, hogy az interneten ne keressek rá a hűtő kiválasztásának lépéseire, még mielőtt elmentem volna a boltba. Itt mondanám, hogy sokat segítettek, de én az ilyen ionnal dúsított levegőből egyrészt nem sokat értettem, másrészt pedig egy kicsit megkavarodtam a rengeteg információ között. Hát nekem először is a cikk alapján azt kellett eldöntenem, hogy pontosan beépíthető vagy szabadon álló hűtőszekrényt szeretnék-e. Ránéztem az aprócska kis konyhámra, ahol semmi sem modern, és dísztányérok vannak csak felszögelve, és a szárított pirospaprika meg fokhagyma lógott a pultokról, és el is döntöttem, hogy megleszek a modern és drága beépíthető hűtő nélkül, még ha egyébként tetszene is a dolog. Az én otthonomban kicsit nevetségesen mutatna ugye.

hűtő_2

Azután gondolkodni kellett arról, hogy pontosan fagyasztórészre szükség van-e, és ha igen, akkor pontosan alulra vagy felülre szeretnénk. Hát nekünk van egy nagy régi hűtőládánk, aminek a fogyasztása az egekben lehet, de az uram szeret halászni, az a férfias program, és azt valahol tárolni kell. Na meg szaladgál az udvarban néhány gyöngytyúk, meg egy-két kisebb csirke is, azokat sem esszük meg mind, mire le kéne őket vágni, hát ezek biztosan nem férnének el egy olyan kis fagyasztórészben, mint amilyet látni szoktam a tévében meg a szomszédasszonynál. Úgyhogy nem, nekünk nem kellenek ilyen dolgok, csak a hűtő, mert az romlott el.

Aztán tovább döntögettem a hűtőről

Aztán tovább hoztam a döntéseket a vásárlásról, meg kellett mondani, hogy mekkora legyen, hát abban maradtunk, hogy amekkora a régi. Aztán persze jöttek az ilyenek, mint az energiaosztályok, meg fogyasztás, meg környezetkímélés… Na, ezekhez pont nem értek, csak azt tudom, hogy van az A meg az A+ meg talán A++ is, ezeket kell venni. A baj az, hogy bementem a boltba, és mind ilyen volt, szóval igazából ez nem vitt közelebb a döntéshez, de azért jó tudni, hogy jó minőségű termékeket árulnak a boltokban gondolom.

Aztán van egészen sok extra funkció meg lehetőség, amiről nem tudok sokat megint csak. Biztos vannak, akik szeretnének jégkocka készítőt a hűtő oldalára, de nekem jó a műanyag forma rá, meg hát aztán a jégtől csak megfájdul az ember foga, meg megfájdul az ember torka, és máris nem tud dolgozni, aztán nem lesz pénz több hűtőre sem, bár reméljük nem is kell új már mostanában. A másik, amit hallottam, a hőfokok külön állítása a polcoknál. Ez nagyon jó, nem fogok hazudni, csak egy kicsit túl sok energia számomra, mert én így sosem gondolkodtam még rajta, hogy a tarjaszalámi meg túrórudi az vajon hány fokon kell legyen, én mindig csak így érzésre állítottam a fokozatokat, aztán ha csöpög a hűtő alja, akkor az nem jó, akkor hidegebb kell, ha meg jeges a hátsó fala akkor túl hidegen van, aztán nálam ez így ennyi, és nem is nagyon akarok most tanulni tárolási fokokról.

hűtő_1

Milyen hűtőm lett?

Hát én bevallom, szörnyű vagyok, meg nem modern, meg nem túl gazdag (semennyire nem gazdag, de ezt senki nem szereti bevallani), úgyhogy én egy olcsó darabot választottam, aminek nem volt fagyasztója, de ilyen A+-os jelzése volt, meg magasságra is szemig ért, csomó hely van benne, de semmi különleges dolog. A fiam segített az interneten megvásárolni, mert ő mondta, hogy minden így a legolcsóbb, meg így ki is hozták, mi meg átvettük, kiraktuk, bedugtuk a konnektorba, és ment is. Nagy változás nem történt, mert majdnem olyan, mint az előző, csak kicsit fehérebb még, meg könnyen nyitódik az ajtaja, de végre van megint van hideg ételünk, és ez az, ami számít. Azért, hogyha valaki szeretne tényleges segítséget kapni, és nem csak ilyen összedobott élménymesélést, annak megmutatom, én honnan néztem a válogatáshoz a segítséget, hátha más több hasznát veszi majd benne, mint ahogy azt én tettem. Legközelebb talán jövök egy újabb háztartási vásárlással, készíthetitek a megvetően fintorgó-izmaitokat.

Next Post

Sóder kisokos

vas nov 21 , 2021
Sóder alapok Ha a legfontosabb építőanyagokat kellene összegyűjtenünk, akkor a sóder az elsők között helyezkedik el. Ennek több oka is van. Egyrészt nagyon könnyen bányászható, […]
sóder-pic3