Nem csak a nyakörv megoldás, ha az ember a Frontprot választja 

A Frontpro rágótablettáról szeretnék most egy kicsit részletesebben írni. Mint gyakorlott kutya gazda, én is sokszor esem abba a hibába, hogy nem tájékozódom eleget az egyes felszerelésekről, hanem azokat a dolgokat használom, amikhez hozzá vagyok szokva, amit már gyerekkoromban is használtunk. De általában mindig szembe jön valamilyen modernebb és az állatnak is kedvezőbb megoldás, amit nem érdemes kihagyni. Ezért is született meg az oldalnak ez a része, és ez a cikk is, hogy a gondos állattartók egyszerűbben és könnyebben tudjanak tájékozódni a lehetőségekről. Mivel éppen a tavaszból tartunk a nyár felé, így elsődleges témánk a kullancsok és a bolhák elűzése, amihez a Frontpro rágótablettáját tudom ajánlani.  

frontpro_pic1

Frontpro vs. cseppek vs. nyakörvek 

Amikor a bolhák és a kullancsok elleni megelőzésről van szó, akkor elsősorban a bolhanyakörvekre szoktunk asszociálni. A nyakörvek persze kényelmes megoldást jelentenek, egyszerűen fel lehet őket helyezni, és viszonylag tartósak is. De amennyi előnye van, annyi hátránya is. Általában ezek a termékek erős illatot eresztenek magukból, az állatok utálják, és ezért szeretnének minél előbb megszabadulni a kellemetlenségtől. Mi is ezt tennénk a helyükben, hogyha napi 24 órán keresztül kellene az illat közvetlen közelében lennünk. Nem csak a bolhák és a kullancsok vannak tehát elriasztva tehát a kutyák és a macskák közeléből, hanem maguk a macskák és kutyák is. Ezért szokásuk leszedni a termékeket, elhagyni valahol, elásni, hogy az ember soha többé ne találja meg. Ez pénzkidobás, főleg a drágább daraboknál, amik még sokáig is bírnák egyébként. 

Mi a helyzet a cseppekkel? Szintén egy jó megoldás, így nincs nyakörv, az állat egy olyan pontjára kell kenni, ahonnan nem tudja lemosni, általában ezért a nyak hátulját szoktuk választani. Néha ez sem jó megoldás, a szer nem feltétlenül védi a teljes bőrfelületet, és a földön hempergőző vagy vízbe gázoló állatok hamar le tudják magukról mosni ezt is, még mielőtt felszívódhatott volna. 

A Frontpro  rágótabletta ezért is jelent egy jó megoldást, ami nem okoz az állatnak kellemetlenséget a viselésével, és nem jön le akkor sem, hogyha víz éri az állatot, vagy akár kifejezetten fürdetésen esik át. A rágótabletta afoxolaner tartalmú szer, ami rovarok mellett még atkák ellen is hatásos. Ismerkedjünk meg most ezzel a termékkel részletesebben. 

Amit a Frontpro tablettáról tudni érdemes

A Frontpro nagy előnye, hogy tartós, mivel az állat szervezetében van, így nem mosható le, nem szűnik meg a hatása, hogyha levesszük, mint az a nyakörvnél történne. Ennélfogva nem is hordoz kellemetlen szagot. Mivel egy rágótablettáról van szó, könnyű az alkalmazása, de ha a kutyánk nem akarja esetleg elfogadni, akkor ételbe keverve is alkalmazható. 

Amit mindenképpen fontos megemlíteni a Frontpro rágótablettával kapcsolatban, hogy nem tartja távol a rovarokat, így azok meg fogják csípni az állatot, azonban fertőzések a gyógyszernek köszönhetően nem alakulnak ki, az állatok nem maradnak meg kedvencünkön. Talán durva módszernek tűnhet ez, de a bolhák a nyakörv mellett is megcsípnék az állatot egy ideig, így ebből a szempontból hasonló a hatása a két lehetőségnek. Ugyanez igaz a cseppekre is. Azonban a Frontpro esetében sem fognak tartósan a bundába költözni. Miért előnyös tehát ezt a megoldást választani? Míg a másik két lehetőség arra koncentrál, hogy a rovarok ne csípjenek és el legyenek űzve az állat közeléből, addig a Frontpro tabletta biztosítja azok elpusztítását. A bolhákat nyolc órán belül elpusztítja, így azok nem tudnak másik állatra, vagy még rosszabb esetben az emberre átmenni. A kullancsokat két napon belül öli meg, itt is a  rovar halála a cél, ami így nem tud újra vért szívni. Ez utóbbi különösen fontos, hiszen mind jól tudjuk, hogy a kullancsok csípése milyen veszélyekkel jár az emberre nézve. 

A részletesebb megismeréshez és rendeléshez ezt a honlapot tudom ajánlani: https://www.petnet.hu/termek/Frontpro_Ragotabletta_kutyaknak_2_4kg_11mg-138-27511 

frontpro_pic2

Fontos tudnivalók a Frontpro alkalmazásáról

A Frontpro rágótablettát szájon át kell beadni az állatnak, hatóideje körülbelül egy hónap, ekkor újabb adaggal tudunk védekezni a rovarok és atkák ellen. Alkalmazása enyhe mellékhatásokkal járhat egy-két napig, ez azonban inkább ritkább esetekben fordul elő, és valóban rövid időn belül elmúlnak. Szemben persze a nyakörvvel, ami a hatóideje alatt végig gyakorlatilag bűzlik, hogyha nem valami kifejezetten márkás darabot vásárolunk. Előnyei közé tartozik továbbá, hogy a másik két módszerrel ellentétben kisgyermekek mellett is alkalmazható, nem fog vegyszer kerülni a közelébe, hiszen belsőleg alkalmazandó termékről van szó. 

Összességében tehát ezt a módszert javaslom leginkább a bolhák,  és egyéb rovarok távol tartására. Ez nem azt jelenti, hogy a másik két mód ne lenne megfelelő vagy hatásos, de hogyha olyan megoldást szeretnénk, ami egyaránt az állatnak és nekünk is megfelelő akkor ezt a lehetőséget mindenkinek ajánlani tudom. Remélem, tudtam segíteni a döntésben, hogyha valaki még nem volt annyira jártas a témában. 

Next Post

Mi van a hűtőmben?

pén júl 29 , 2022
Hűtő-blog és influenszer trendkövetés  Mind ismerjük a kissé értelmetlennek tűnő „Mi van a táskámban” videókat, amiknek annyira nagy sikere volt az elmúlt években, hogy egyenesen […]
hűtő_pic1