A szemüveg öltöztet

A teremtés koronáit sem kímélik a látáshoz kötődő problémák. Szerencsére a szemüveg a férfiak esetében is öltöztet, ha a hozzájuk legjobban illő keretet viselik. Egy-egy összkép kimondottan vonzó a női nem számára. Uraim, választhatják a kontaktlencsét, de az igazság az, hogy a szemüveg az egyéniség része és a nőket az egyéniség ragadja meg. Hihetetlen vonzereje tud lenni a jól megválasztott keretnek. A piac igen széleskörűen lefedi a nemi igényeket, így a férfiaknak sem kell megalkuvónak lenniük, amikor vásárlásra kerül sor. Nem feltétlenül jár jól az, aki gyorsan le akarja tudni a procedúrát és rögtön a legegyszerűbb, legszolidabb szemüvegkeretért nyúl. A kicsivel több energia-és időbefektetést meghálálja magát. Arról nem is beszélve, hogy a különböző elfoglaltságok esetenként különböző szemüveg viselését igénylik. Választhatnak sportoláshoz, munkához és kimozduláshoz külön-külön, aszerint, hogy a keret mennyire alkalmas a tevékenység kényelmes és biztonságos végzéséhez.

A megfelelő szemüveg az arcformához

A markánsabb arcvonást és az arckaraktert csaknem az összes kerettel meg lehet erősíteni. Viselésükkel hangsúlyozható az arccsont, de ugyanúgy optikailag vékonyíthatja is az arcot. A különböző színű, mintájú, anyagú keretek elvonják a figyelmet a kelleténél vastagabb szemöldökről és a bőrhibákról is.

Ahogy a nőkre, úgy a férfiakra is igaz az, hogy a szemüveg keretének kiválasztásakor az elsődleges szempont az arc formája. Minden arcformának megvannak a maga a sajátosságai, ezért eltérő keretek illenek hozzá. Ez nem egy női ármány, és nem is nehéz feladat. Mindössze egy tükörre van szükség, de, ha nagyon bizonytalanok vagyunk, kérhetjük az eladók segítségét is az üzletben.

Az ovális arcforma az, amire mindenki vágyik, mégpedig azért, mert bármilyen szemüveg jól illik hozzá. Teljesen arányos, a homlok és az áll oldalról nézve egy síkban helyezkedik el.

Akadnak olyan emberek, akiknek hosszúkás az arca. Magas homlok, keskeny áll és keskeny fej jellemzi őket, ezért a nagyobb, horizontálisan szélesedő keretek a legjobbak a számukra. Bátran lehet kísérletezni a különböző formákkal. A most fénykorát élő oversize keretméret tökéletes választás lehet. Nézzünk körbe különböző oldalakon, mint az eoptika.hu. Mindenkihez passzol egy szemüveg.

A szív alakú arc, bármennyire is nőiesen hangzik ez a név, férfiaknál is előfordul. Széles homlok, keskeny, hegyes áll jellemzi. Az arc lefelé keskenyedik, ezért nevezik szív alakúnak. A kerek szemüveg egy remek választás ehhez az arcformához. Alapszabály, hogy kerüljük a túlságosan nagy kereteket, azokat, amik túllógnak az arccsonton.

A kerek arcú emberek arca telt, álluk gömbölyű, arccsontjuk pedig széles. Az arc szélessége és hosszúsága csaknem egyforma, arányos. A gömbölyű formát szögletes, karakteres modellel tudjuk ellensúlyozni, aminek bátran lehet vastagabb kerete. Érdemes figyelni arra, hogy a keret alsó része ne nyúljon túl az arccsonton.

Amennyiben szögletes az arcunk, akkor a homlokunk és az állunk is az. Ez esetben a homlok és az álkapocs ugyanolyan szélességű. Az ilyen archoz a kerek, ovális, szolid keretű szemüveg illik

És végül, a háromszögletű arc esetében a keskeny arccsont és homlok, széles, erős állkapocs a jellemző. Mivel az arc lefelé keskenyedik, ezért az állkapocs hangsúlyos. A közepes keretnagyság a megfelelő, a formát illetően pedig az ovális, esetleg a kerek keret a megfelelő választás, de az enyhén szögletes formák is jól mutathatnak rajta. Bátran kísérletezhetünk a felül szélesebb, hangsúlyosabb, alul vékonyabb keretformákkal.

Apró trükkök a szemüveg kiválasztásához

A mosoly. Igen. Ha a szemüveg próbálásakor széles mosollyal nézünk a tükörbe, akkor könnyen megállapíthatjuk, hogy hosszútávon kényelmes lesz-e a választott keretet viselni. A mosolygáskor ugyanis megemelkedik az arccsont, és ha vele együtt a keret is, akkor sajnos nem az az ideális választás. Ez segít megállapítani, hogy nagy-e keret a számunkra, vagy éppen megfelelő. Fontos az is, hogy az orrnyergen kényelmesen üljön, ne nyomjon, ne szorítson vagy csúszkáljon. Hasznos trükk még az is, ha a mutatóujjunkat a szemünk sarkához helyezzük, bedugva azt a keret mögé. Ha éppen csak elfér, vagy egészen kevés hely marad a kereten belül az ujjunknak, akkor tökéletes a keret szélessége. Ellenkező esetben vissza polcra vele.

A lehengerlő külső egyik záloga a kisugárzás. A szemüvegviselő emberek intelligensebbnek tűnnek az átlagosnál. Arról nem is beszélve, hogy aki megfelelően tudja viselni őket, pontosan tudja, hogy milyen fazon áll neki jól, ahhoz, hogy a vonásait és a stílusát hangsúlyozza, annak lehengerlő megjelenést ad. Éppen ezért megéri rászánni az időt arra, hogy megtalálja az ember a számára legideálisabb keretet. A szemüveg azon kívül, hogy egy látásjavító eszköz, kiegészítő, a személyiség szószólója is.

Egyszerű, időspóroló stratégia az aktuális divat szerint dönteni, de nem szabad elfelejteni, hogy ami ma menő, az holnap már jó eséllyel lejárt lemez. A divat egyébként sem az egyediség kihangsúlyozásáról szól. Ne dőljünk be neki! Legyünk bátrak!

Next Post

Mi mindenre nem jó egy munkásszállás?

hét okt 7 , 2019
„Örvendezett a munkásszállás..” Én valahányszor meghallom azt a szót, hogy munkásszállás, a megboldogult Cseh Tamás előadására gondolok: „örvendezett a munkásszállás, megszűnt a nők utáni rohangászás, […]