Konyhabútortól a díszlécig

A héten megvettük az új lakásunkat, alá írtuk a szerződést így már nem csak a fejünkben létezik a közös álomotthon ötlete, hanem bár magam is alig hiszem, mindez valóssággá válik, a mi valóságunkká. Amikor évekkel ezelőtt megismertem őt, az első pillanatban tudtam, hogy ő az igazi, ő vele akarok közös jövőt, ő vele akarok gyermekeket vállalni, igazából ő vele akarom leélni az életem. Mindig is tudtam, hogy kapcsolatunkban rengeteg mérföld kő lesz, de azt is tudtam, hogy az egyik legszebb része a közös otthonunknak a megálmodása, majd megvalósítása lesz. Melynek minden egyes momentumát a a konyha megtervezésétől a díszléc kiválasztásáig együtt fogjuk megtervezni és együtt fogjuk valóra váltani. Hiszen nincs is annál szebb dolog a világon, mint, amikor két ember elhatározza, hogy egymással fogja ezentúl leélni az életét és együttes erővel felépítik a közös jövőjüket.

  A részletekben a harmónia, avagy a díszléc szépsége

 Ahogyan elkezdtük a nagyobb volumenű dolgokat megvásárolni, mint például szekrénysorok, ágy, egyéb bútorok, arra kellett rádöbbenünk, hogy bár a nagyobb befektetést ígényelnek az olyan jellegű dolgok, mint a konyhaszekrény vagy az hálószoba bútorok kiválasztása, mégis az igazi összhang és harmónia a kisebb részletekben rejlik. Az olyanok hozzák meg az otthon igazi varázsát, mint a kisebb dekor elemek, vagy a fényfüzérek a falon ( főleg így karácsony közeledtével) vagy ami a személyes kedvencem a díszléc világítás, ami a mennyezeten és az oldalfalakon egyaránt remekül mutat. Egyrészt nekem kicsit olyan, mintha az egész térnek adna egy keretet, engem pedig valahogy nagyon megfog ez az összhatás, másrészt szerintem összkép látványában is nagyon jól mutat,  nagyon feldobja az adott teret és úgy formálja, akár egy keret a festményt.

 A megfelelő díszléc kiválasztása

 Amikor még csak tervezésben volt az álom otthonunk kialakítása, már biztos voltam abban, hogy világító Ledes díszlécre lesz szükségem. Iszonyúan megtetszett az az összhatás, amelyet bizonyos kompozíciókban kelt, és az inspirálódás folyamán nekem is rengeteg ötlet jutott eszembe az adott perspektíva kivitelezéshez. 

  Elsősorban mindenképpen szerettem volna minőségi díszlécekkel dolgozni és miután mi nem bíztunk meg semmiféle lakberendezési szakembert az otthonunk berendezésre, mivel az egészet közösen önerőből akartuk megcsinálni, hiszen úgy gondoltuk így van meg a maga szépsége. Így elkezdtem böngészni a webkatalógusokat, hogy melyik üzletláncba vagy esetleg magán cégnél milyen a kínálat. Hosszas keresgélés után találtam rá a Ledguru kínálatára: https://ledguru.hu/design-megoldasok-193/diszlec-195 , mely számomra a legideálisabb választéknak tűnt. Hatalmas kínálat áll rendelkezésünkre és mindez nagyon jó minőségben. Így kedvemre válogathattam a ledes díszléc felhozatalból. Az alapvető elképzelés az volt, hogy a mennyezetre és az oldalfal találkozásához, egyfajta díszítő elemként illesztjük, majd  felmerült bennünk, mint egy korszak alkotó ötletként az, hogy mi lenne akkor ha ezeket az elemeket a csúnya vezetékek és csövek eltakarásához használnánk fel.  Továbbá lakberendezés inspirálódásom során többször találkoztam olyan megoldásokkal is, mint mondjuk egy nagyobb tükröt illetve festményt körbe kereteznek világító díszlécekkel, hogy így még nagyobb hangsúlyt kapjon a falon az adott tárgy. Illetve ami nekem szintén nagyon elnyerte a tetszésem és el is határoztam, hogy én is alkalmazni fogom, hogy csak simán a falnak ad egy vázat vagy egy formát, a díszlécek egyedüli felhelyezése.  Illetve ami szintén jó ötletnek bizonyul, hogy magát az oldalfali díszlécet akár pár centivel a föld felett is lehet elhelyezni, mint mondjuk az adott terület csempézésének a lezárását, vagy a festés elkülönítését illetve ami véleményem szerint zseniális ötlet, hogy ezzel a megoldással akár egy adott teret is el tudunk választani optikailag.

 A díszléc felhelyezése és praktikus tanácsok megosztása

 Ami a legjobban tetszik a díszlécek felhelyezésében az az, hogy nem kell szakembert hívni mi is simán fel tudjuk helyezni igazából csak egy speciális ragasztóra van szükségünk és perceken belül fent van a kívánt területen. Praktikus tanácsként találtam egy olyan javaslatot, miszerint, amennyiben a díszléc közelében közvetlen másfajta fényforrást is helyezünk, akkor mindig az egészet le kell festeni fekete színnel, hiszen mint megtudtam a fekete elnyeli a nem kívánatos fényt és nem fogja a lakás területét szórt fénnyel beszórni . Miután a fekete festék megszáradt javallott azt átfesteni fehér színnel és ezek után lehet csak a végleges színt rá festeni. Így nem csupán a fények színeivel de maga az elemek színével is lehet játszadozni. Természeten ha a fehért akarjuk alap színnek akkor a fekete átfestése után ez még többszöri átfestést igényel.

 Mindent összevetve én abszolút tudom ajánlani a díszléc, mint akár dekor elem használatát is, hiszen rendkívül meg tudja dobni az összhatást. És más megoldásokkal összevetve nem is olyan drága, viszont kreatívan lehet alkalmazni.

Next Post

Személygépkocsi bérlés Budapest legjobb szalonjaiban

szo dec 28 , 2019
Személygépkocsi bérlés Budapesten, avagy a legköltséghatékonyabb megoldás Egészen biztos vagyok abban, hogy több vidéken élő vállalkozóval is megesik, hogy sürgős üzleti ügyben hirtelen Budapestre kell […]