Miért előnyös az immunerősítő kutyáknak?

Akárcsak az emberek számára, a kutyáknak is szükségük van különböző immunerősítőkre. Nemsokára jön a hideg évszak, már most is kevesebbet tudunk kimenni az utcára a szabadba, hogy friss levegőt szívva mozogjunk odakint. Ha mégis kitesszük a lábunkat a lakás melegéből, sokszor ködös, esős, párás idő fogad minket. Mi felveszünk egy vastagabb pulóvert, később kabátot, de a kutyánknak kevesebb lehetősége van erre. Persze, az állatokat védi a szőrzet, de az immunerősítő kutyáknak is egy hasonlóan hasznos dolog, hiszen a kevesebb nappal a D-vitamin is kevesebb. A baktériumok és vírusok ilyenkor ezekben az időkben sokkal könnyebben terjednek, egy állat ráadásul nem tudja elmondani, mi a baja, sajnos arra nekünk vagy az állatorvosnak kell rájönnie – de ha szerencsénk van, el sem kell addig jutnunk.

Hatékony immunerősítő kutyáknak

Nem csak egyszerű náthára kell gondolnunk azonban, amikor ezekről a táplálékkiegészítőkről van szó, annál sokkal több dologban tudnak a mi- és a kutyánk segítségére lenni. Kezdjük is mindjárt a legkézenfekvőbb példával: ezek a termékek ugyanis kifejezetten húsevő állatok számára lettek kialakítva, amilyen a mi kutyánk is, még ha az az elterjedt nézet is, hogy a kutyák bármit megesznek. Emellett a legtöbb ilyen szer száz százalékban természetes alapanyagok felhasználásával készül, amely fontos, hiszen nem szeretnénk a kedvencünket mesterséges anyagokkal táplálni. Segítenek az általános testi egészség megtartásában, amely, ahogy már korábban említettem, kifejezetten fontos ilyenkor a tél küszöbéhez közel, amikor mindannyian könnyebben szedünk össze valamilyen megbetegedést.

Jó hatással vannak a stresszkezelésre is. A kutyánk ugyanis könnyen átveszi a hangulatunkat, ő is megérzi, ha valamilyen gond van a családban, így számára is gondoskodnunk kell a megfelelő táplálékkiegészítőkről a mentális egészsége érdekében. Ha kutyusunknak műtéten kellett átesnie, képes lerövidíteni és megkönnyíteni ez az immunerősítő a lábadozási idejét, hogy hamarabb újra kedvére futkározhasson és játszhasson a kedvencünk, mint korábban. Emellett a kötelező védőoltások hatékonyságát is nagyban segíti az immunerősítő kutyáknak, emellett pedig bőrbetegségek kezelése mellé is adhatjuk. A károsodott, sebes bőrt segít újra széppé és egészségessé tenni, és a kutyánk szőrének regenerációjában is szerepet játszik, ha megfelelő kiegészítőt kapnak.

Hol kaphatunk immunerősítőt kutyáknak?

Állatorvosnál, kisállatkereskedésekben is fellelhetők ezek az immunerősítők kutyáknak. Az ott dolgozók vagy az orvos biztosan szívesen tart nekünk egy kisebb eligazítást a termékekről és a lehetőségeinkről. Ha azonban valami biztosabbat szeretnénk, mindig az internet a legjobb megoldás. Ilyen oldal például ez is: https://www.petnet.hu/termekek/KUTYA_KUTYAEGESZSEGUGY_Immunerosito_Daganat-190

Itt az otthon nyugalmában tudjuk megtalálni a számunkra leginkább megfelelő immunerősítőt kutyáknak, ugyanis különböző fajták közül válogathatunk. Mire szeretnénk esetleg speciálisan a terméket használni, illetve általános immunerősítő kutyáknak is létezik, ahogy az embereknél is. Válogathatunk ízesített termékek között, illetve különböző halmazállapotokban árusított termékeket tekinthetünk meg itt, legyen szó porról, folyadékról vagy tablettáról, hiszen minden kutya mást és mást preferál, mást sikerül megetetni velük könnyebben. Itt tudjuk ellenőrizni is pontosan a termék összetevőit is, illetve azt is ki tudjuk nyugodtan számolni, mekkora adagot szeretnénk rendelni, hány napig tartson ki a táplálékkiegészítő. Ha pedig mindennel megvagyunk, nincs más hátra, meg is rendelhetjük a terméket, amelyet egészen az ajtónkig visznek, így mindent el tudtunk intézni ezzel kapcsolatban az interneten könnyedén.

Mit tartalmaz az immunerősítő kutyáknak? Mi minden segíti az egészségüket?

Különösen fontos tehát az ilyen immunerősítő kutyáknak a valamilyen betegségben szenvedő ebek számára, illetve műtét, operáció után is. A téli időről is beszéltem már, de emellett a fiatal, még fejlődésben lévő szervezet számára is igen fontos egy kis vitaminpótlás, éppen úgy, ahogy az idősödő kutyák esetében a csonterősítés miatt, a szép, kellemes tapintású fényes szőr és fiatalos lendület megőrzéséhez. És hogy mit is tartalmaznak ezek a készítmények? Emésztéstéssegítő anyagokat, egészségmegőrző mikro- és makroelemeket, fontos aminosavakat és zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat, többet között nátriumot, kálciumot, magnéziumot, cinket, A-vitamint, D-vitamint, E-vitamint és béta-karotint is. Láthatjuk hát, hogy teljes mértékben természetes alapanyagokkal dolgoznak, amelyek segítenek a kutyusunk hosszú és boldog, egészségben töltött életét még szebbé és komfortosabbá tenni.

Az immunerősítő kutyáknak is fontos tehát, hogy megvédje őket a betegségektől vagy segítse a felépülésüket. Minél előbb visszakaphatjuk hát majd a régi játékos és ép kis (vagy nagy) kutyánkat. Remélem, tudtam egy keveset segíteni az ajánlásommal az elhivatott kutyagazdik számára.

Next Post

Az álomotthon megtervezésétől a díszléc kiválasztásig

szo nov 16 , 2019
Konyhabútortól a díszlécig A héten megvettük az új lakásunkat, alá írtuk a szerződést így már nem csak a fejünkben létezik a közös álomotthon ötlete, hanem […]